Route 8
daagse Groepsrondreis Italië (hotel) - Sicilië
Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie maak je kennis met het zuiden van Sicilië. Sicilië is niet alleen het grootste eiland in de Middellandse Zee, maar ook een van de meest fascinerende. Het ongelooflijk diverse erfgoed van beschavingen, waaronder de Feneciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden, hebben allemaal hun sporen nagelaten. Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie verkennen we het zuidoostelijke deel van het eiland, waarbij we door de barokke juweeltjes van Ragusa, Modica en Noto fietsen. We bezoeken een aantal locaties die het decor vormden voor de televisieserie Inspector Montalbano, voordat we eindigen in Syracuse, de oude Griekse hoofdstad. Langs de route genieten we van landschappen van landerijen, diepe kloven en dramatische kustlandschappen. Dat alles natuurlijk omlijist met fanastisch eten, de Siciliaanse keuken staat bekend als een van de beste in Italië.
- Dag 1 - Aankomst Catania, transfer naar Palazzolo Acreide
- Dag 2 - Plazollo Acreide - Modica
- Dag 3 - Modica - Marzamemi
- Dag 4 - Marzamemi, dagtocht naar Portopalo di Capo Passero
- Dag 5 - Marzamemi - Noto
- Dag 6 - Noto, dagtocht naar Cavagrande del Cassibile
- Dag 7 - Noto - Syracuse
- Dag 8 - Terugvlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8-daagse fietsvakantie Sicilië
Bezoek barokke steden charmante visserdorpjes
Tijdens deze fietsvakantie ontdekken we een paar zeer bijzondere barokke steden waaronder Noto, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, Modica gelegen in een vallei. Halverwege de reis verbiljven we twee nachten in de buurt van Marzamemi, een prachtig oud visserdorp.
Fiets door schilderachtige landschappen
Onderweg fiets je door een uniek moerasgebied, een ideale voederplek voor trekvogels onderweg tussen het Afrikaanse en Europese continent. We bezoeken ook een van de diepste kloven van Europa: de Cavagrande del Cassibile. De afwisseling met telkens nieuwe vergezichten fietsend langs de kust is heerlijk!
Geniet van de italiaanse keuken
De Siciliaanse keuken is een smeltkroes van verschillende culturen. Van de Arabieren tot de Noormannen. Het eiland zelf is ongelooflijk vruchtbaar en heeft het perfecte klimaat voor de teelt van verse producten zoals olijven, sinaasappels, citroenen, aubergines, tomaten, pistachenoten, amandelen, druiven en meer - en niet te vergeten alle zeevruchten, tonijn en zwaardvis gevangen vlak voor de kust. Het resultaat is een keuken die vers, gevarieerd en absoluut heerlijk is.