Land van honing en wijn
Georgië is de oudste wijnproducerende regio ter wereld en je zult zien dat bijna elke boerderij in Georgië z’n eigen wijn produceert. We proeven wijn in wijnhuizen en in de guesthouses waar we overnachten. In de minder bekende Imereti regio bezoeken we een wijnhuis dat biologische wijn maakt. "Lobiani" en "Shkmeruli" zijn voorbeelden van de vele lokale specialiteiten die voor ons bereid worden en zelf maken we "Khinkali", traditionele dumplings.
Wandelen in de Kaukasus
Georgië staat bekend om zijn prachtige natuur vol bergen, ruïnes en oude forten. In de Kaukasus lopen we door een groene vallei omhoog naar de beroemde Gergeti Trinity kerk. Bij goed weer word je hier beloond op een schitterend uitzicht van de Mt. Kazbegi.
Gastvrije bevolking
We slapen een aantal nachten bij de mensen thuis, waar je gegarandeerd gaat genieten van vers fruit, verse honing, vers gebakken brood, verse typisch Georgische kaas en – natuurlijk – kannen vol zelfgemaakte wijn en "Chacha", wodka gemaakt van druiven. Kortom, dit is een reis waar échte producten geproefd, gemaakt en gebrouwen worden en waar onze geur- en smaak pupillen dus zeker geprikkeld zullen worden!