< Terug naar overzicht
Mooiste eilanden Thailand - de paradijselijke hotspots

Mooiste eilanden Thailand - de paradijselijke hotspots

Thailand staat bekend om zijn schitterende eilanden, die stuk voor stuk unieke ervaringen bieden voor avonturiers en reizigers. Met talloze exotische bestemmingen om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te beslissen welke eilanden je moet bezoeken. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de tien mooiste eilanden van Thailand, elk met zijn eigen charme en avontuurlijke mogelijkheden. 

De Koh's van Thailand, gelegen in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, zijn ware juweeltjes voor reizigers die Zuidoost-Azië verkennen. Deze eilanden staan niet alleen bekend om hun adembenemende stranden en levendige feesten, maar ze bieden ook talloze mogelijkheden voor avontuur, ontspanning en spirituele ontdekking.

1. Koh Phi Phi

De Koh Phi Phi-archipel is één van de beroemdste eilandengroepen in Thailand. Hier vind je adembenemende stranden, helder turquoise water en indrukwekkende kliffen. Een absolute must-see is Maya Bay, bekend van de film "The Beach". Naast zonnebaden kun je hier ook fantastisch snorkelen en duiken. Tip: Bezoek vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden.

2. Koh Samui

Koh Samui biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en moderne luxe. Van weelderige regenwouden tot luxe resorts, dit eiland heeft het allemaal. Bezoek de beroemde Big Buddha-tempel en geniet van de bruisende avondmarkten in Chaweng. Praktische tip: Huur een scooter om het eiland op je eigen tempo te verkennen.

3. Koh Tao

Voor duikliefhebbers is Koh Tao een paradijs. Het eiland staat bekend om zijn heldere wateren en kleurrijke koraalriffen. Je kunt er je PADI-certificaat behalen of gewoon genieten van het onderwaterleven. Sairee Beach is de perfecte plek om te ontspannen na een dag duiken.

4. Koh Phangan

Koh Phangan is beroemd om zijn maandelijkse Full Moon Parties, maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Ontdek afgelegen stranden en verken de binnenlandse watervallen. Haad Rin is het levendige centrum van de Full Moon Party, terwijl het noordelijke deel van het eiland rustiger en meer ontspannen is.


5. Koh Lanta

Koh Lanta is ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Het eiland heeft prachtige, uitgestrekte stranden en een ontspannen sfeer. Bezoek het Mu Ko Lanta National Park voor een wandeling door de jungle en spectaculaire uitzichten. Praktische tip: Plan je bezoek buiten het regenseizoen voor de beste ervaring.

6. Koh Chang

Koh Chang, ook wel 'Olifanteneiland' genoemd, is één van de grootste eilanden van Thailand. Het biedt een mix van bergen, regenwouden en stranden. White Sand Beach is een populaire bestemming, terwijl de oostkust minder toeristisch en meer authentiek is. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de vele watervallen op het eiland.

7. Koh Yao Noi

Voor een rustige en authentieke Thaise eilandervaring is Koh Yao Noi perfect. Dit eiland ligt tussen Phuket en Krabi en biedt een prachtig uitzicht op kalkstenen rotsformaties. Het is een uitstekende plek voor kajakken en fietsen. Praktische tip: Verblijf in één van de kleinschalige eco-resorts voor een duurzame reiservaring.

8. Koh Similan

De Similan-eilanden zijn een waar duikparadijs. Deze eilandengroep, gelegen in de Andamanse Zee, staat bekend om zijn kristalheldere water en ongelooflijke onderwaterlandschappen. Het is een beschermd natuurgebied, dus een bezoek moet van tevoren worden gepland. De beste tijd om Koh Similan te bezoeken is tussen november en april.

9. Koh Mak

Koh Mak is een klein en relatief onbekend eiland, perfect voor wie op zoek is naar een serene vakantie. Met zijn ongerepte stranden en rustige sfeer is dit Thaise eiland ideaal voor ontspanning. Huur een fiets om het eiland te verkennen en geniet van lokale gerechten in de kleine, charmante restaurants.


10. Koh Lipe

Koh Lipe, ook wel de 'Maldiven van Thailand' genoemd, heeft poederwitte stranden en turquoise wateren. Het eiland maakt deel uit van het Tarutao National Marine Park en biedt geweldige snorkel- en duikmogelijkheden. Sunrise Beach is een perfecte plek om de zonsopgang te zien, terwijl Pattaya Beach 's avonds tot leven komt met gezellige bars en restaurants.

Praktische tips voor een optimale eilandervaring

  1. Beste reistijd: De beste tijd om de Thaise eilanden te bezoeken is van november tot april, wanneer het weer droog en zonnig is.
  2. Accommodatie: Boek je accommodaties van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen. 
  3. Gezondheid: Vergeet niet om insectenwerend middel mee te nemen en jezelf te beschermen tegen muggenbeten. 
  4. Transport: Lokale veerdiensten zijn een populaire manier om tussen de eilanden te reizen. Zorg ervoor dat je de dienstregelingen controleert. 
  5. Milieu: Help mee de prachtige natuur te behouden door geen afval achter te laten en respectvol om te gaan met de lokale flora en fauna. 

Op welk paradijselijk eiland(en) zie jij jezelf al vertoeven onder de Thaise zon?