De Ngurdoto Crater is een vulkaankrater in Arusha National Park, Tanzania. de krater is eigenlijk een grote, komvormige depressie in de grond. Het is een populaire maar minder bekende toeristische bestemming, en staat bekend om zijn prachtige landschap en zijn overvloed aan wilde dieren.
De krater werd ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden gevormd toen een vulkaan instortte. De vulkaan maakte deel uit van de Great Rift Valley, een enorme geologische breuklijn die door Oost-Afrika loopt. Toen de vulkaan instortte, ontstond er een groot gat in de grond. Na verloop van tijd vulde het gat zich met water en vegetatie en ontstond de Ngurdoto krater.
De naam van de krater is afgeleid van het Maasai woord "Ngurdoto", wat "plaats van vele bronnen" betekent. Er zijn verschillende bronnen in de krater, en het water is helder en koel. De bronnen zijn een populaire plek voor dieren om te drinken, en ze zijn ook een populaire plek voor toeristen om een verfrissende duik te nemen.
De krater heeft een diameter van ongeveer 10 kilometer en is 300 meter diep. Daarmee is hete de grootste krater in Arusha National Park. Hij is omgeven door een bos, en de bodem van de krater is moerasachtig. Het bos dat de krater omringt, herbergt een verscheidenheid aan bomen, waaronder acacia's, baobabs en vijgenbomen. In de krater leven verschillende dieren, waaronder olifanten, leeuwen, buffels, zebra's en gnoes.
De krater is een waar paradijs voor vogelaars: in de krater leven maar liefst 500 soorten vogels. Een greep uit de soorten: African fish eagle, Augur buzzard, Bar-tailed trogon, Bearded vulture, Black saw-wing, Cinnamon-chested bee-eater, Egyptian goose, Great crested grebe, Hartlaub's turaco, Little grebe, Narina trogon, Peregrine falcon, Red-fronted parrot, Scaly francolin, Silvery-cheeked hornbill, Southern pochard, Tawny eagle, Verreaux's eagle.
Er is geen accommodatie in de Ngurdoto krater. De krater maakt deel uit van het Arusha National Park, en het park staat geen permanente bouwwerken toe in het park toe. Er zijn wel een aantal lodges en hotels net buiten het park, die een uitstekend uitzicht op de krater bieden. In Arusha zijn backpackers en budgethotels, maar ook 5-sterrenaccommodaties.
Arusha Serena biedt een geweldig uitzicht op de krater: Dit 5-sterrenhotel ligt net buiten het park en biedt een prachtig uitzicht op de krater.
Arusha Backpackers is een populaire hang-out voor backpackers. Het uitzicht vanaf het dakterras is fenomenaal. Een classic in de vijfsterrencategorie is het Arusha Hotel. Gebouwd in 1894 en een van Arusha’s oudste hotels, tegenwoordig in handen van Marriot/Sheraton. Prima plaats als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad.
Bekijk deze website voor een overzicht van de meest actuele toegangsprijzen van het park.
Alle boekjes en websites hebben het natuurlijk over de beste reistijd en we worden met z’n allen natuurlijk bijna bang gemaakt om vooral niet tijdens de regentijd naar Afrika te komen. In dei adviezen schuilt natuurlijk een kern van waarheid, maar de angst heeft voor een deel natuurlijk te maken met het onbekend zijn met het fenomeen Regentijd. Daardoor is bij sommige mensen misschien het beeld ontstaan dat het non-stop extreem hard regent. Niets is minder waar. Je kunt goed beschouwd bijna het gehele jaar wel terecht in Arusha en omgeving.
De Ngurdoto krater ligt in het Arusha National Park. Het is ongeveer 45 kilometer van Arusha stad. Er zijn verschillende manieren om in Arusha National Park te komen. De beste manier hangt af van je budget en voorkeuren. In 9 van de 10 keer ga je natuurlijk gewoon met de auto.
Wij hebben de top 3 bezienswaardigheden voor u geselecteerd
Serengeti is het beroemdste natuurreservaat van Afrika. Het ligt in het noorden van Tanzania en is 15.000 km2 groot (de helft van België). De Serengeti-vlakte beslaat 1,5 miljoen hectare savanne en herbergt de grootste migratie van dieren ter wereld.
Het Ngorongoro Game Reserve (8300 km2) is feitelijk onderdeel van de Serengeti vlakte waartoe ook Masai Mara behoort. Als je van Arusha naar de Serengeti rijdt, kom je door Ngorongoro Game Reserve. De eigenlijke Ngorongoro krater beslaat met een oppervlak van 265 km2 maar 3% van het park.